Wil je eens zondigen met een calorierijk toetje dat rijk is aan vezels, mineralen, gezonde vetzuren, eiwitten/proteïnes en antioxidanten, probeer dan deze chocolade mousse. De banaan bevat nog relatief veel enkelvoudige suikers wat ik minder gezond vind. Door de vezels, vetzuren en eiwitten/proteïnes uit de avocado en rauwe chocolade worden deze enkelvoudige suikers echter veel minder snel opgenomen in je bloed. Hierdoor blijft de belasting van de alvleesklier t.a.v. de productie van insuline beperkt. Je kent echter vast het spreekwoord: “teveel is nooit goed”. Als jezelf ermee overvol eet, belast je om die reden echter alsnog je alvleesklier. Deze moet n.l. naast insuline ook enzymen produceren om voedsel te verwerken. Eet je heel veel, dan moet je alvleesklier heel veel enzymen produceren. Geniet dus met mate!
Ingrediënten (voor 2 – 4 personen):
- 1 banaan;
- 2 kleine avocado’s van ca. 150 gram per stuk;
- 25 gram rauwe chocoladepoeder;
- Enkele rode bosvruchten;
- Een blaadje munt;
Bereidingswijze:
- Prak de banaan en doe die in een mengbeker;
- Haal het vruchtvlees uit de avocado’s, prak het en voeg het toe aan de mengbeker;
- Voeg de rauwe chocoladepoeder toe;
- Gebruik de staafmixer om het een glad en luchtig geheel te maken;
- Schep het met een lepel op een bordje;
- Garneer met enkele rode bosvruchten en een blaadje munt;