Maak een heerlijke bloemkoolpizza zonder gluten, rijk aan groenten en eiwitten!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram bloemkool
  • 5 eieren
  • 175 gram amandelmeel
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • Groenten om te garneren, zoals uiringen
  • Oregano
  • Basilicum
  • Rozemarijn
  • 1 teentje knoflook of knoflookpoeder
  • Zeezout en zwarte peper
  • Liefst alles van biologische kwaliteit

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijdt de bloemkool eerst in roosjes en was deze schoon
  • Rasp de bloemkool roosjes en droog het geheel daarna door het in een theedoek uit te wringen
  • Kluts de eieren
  • Doe de geraspte bloemkool samen met het amandelmeel in een grote kom
  • Doe de geklutste eieren erbij
  • Meng alles goed door elkaar tot een egaal geheel
  • Voeg er wat keukenkruiden aan toe en meng de massa nogmaals
  • Wrijf twee springvormen van ca. 30 cm in met wat kokosolie
  • Vul de springvormen met het mengsel en druk dit goed aan
  • Haal de springvormen eraf: je hebt nu twee mooie ronde vormen
  • Bak de bloemkoolpizza bodems in 15 minuten middenbruin
  • Haal de pizzabodems uit de oven 
  • Meng de tomatenpuree samen met wat keukenkruiden
  • Smeer de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de pizzabodems
  • Garneer de pizzabodems met de uiringen en evt. andere groenten of champignons
  • Bak het geheel nog 15 minuten in de oven, maar nu op 180 graden
  • Voorkom dat de pizzabodems te bruin worden

Smullen maar van deze overheerlijke bloemkoolpizza!