Maak een heerlijke bloemkoolpizza zonder gluten, rijk aan groenten en eiwitten!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram bloemkool
- 5 eieren
- 175 gram amandelmeel
- 2 blikjes tomatenpuree
- Groenten om te garneren, zoals uiringen
- Oregano
- Basilicum
- Rozemarijn
- 1 teentje knoflook of knoflookpoeder
- Zeezout en zwarte peper
- Liefst alles van biologische kwaliteit
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijdt de bloemkool eerst in roosjes en was deze schoon
- Rasp de bloemkool roosjes en droog het geheel daarna door het in een theedoek uit te wringen
- Kluts de eieren
- Doe de geraspte bloemkool samen met het amandelmeel in een grote kom
- Doe de geklutste eieren erbij
- Meng alles goed door elkaar tot een egaal geheel
- Voeg er wat keukenkruiden aan toe en meng de massa nogmaals
- Wrijf twee springvormen van ca. 30 cm in met wat kokosolie
- Vul de springvormen met het mengsel en druk dit goed aan
- Haal de springvormen eraf: je hebt nu twee mooie ronde vormen
- Bak de bloemkoolpizza bodems in 15 minuten middenbruin
- Haal de pizzabodems uit de oven
- Meng de tomatenpuree samen met wat keukenkruiden
- Smeer de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de pizzabodems
- Garneer de pizzabodems met de uiringen en evt. andere groenten of champignons
- Bak het geheel nog 15 minuten in de oven, maar nu op 180 graden
- Voorkom dat de pizzabodems te bruin worden
Smullen maar van deze overheerlijke bloemkoolpizza!