De geneeskunde heeft zich in de afgelopen decennia zover ontwikkeld dat het ze lukt om met complexe medicijnen en high tech operaties de gemiddelde Nederlander steeds langer in leven te houden. Toch is er een tegenstrijdigheid. Het is algemeen bekend dat diezelfde gemiddelde Nederlander een chronische ziekte krijgt op zijn 48e levensjaar. Daarnaast weet men in de geneeskunde maar al te goed dat gemiddeld 8% van de Nederlanders overlijdt aan de gevolgen van bijwerkingen van medicijnen. Dit betekent dat we met zijn allen wel steeds ouder worden, maar dat onze kwaliteit van leven daarbij sterk onder druk staat. Materieel zit het allemaal wel snor, maar ons lichaam als tempel van de ziel laat ons duidelijk in de steek.

Bij POMG, praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde, wordt er van uit gegaan dat het lichaam allang, voordat het werkelijk ziek wordt, kleine (of grotere) signalen heeft gegeven dat allerlei lichamelijke systemen niet optimaal meer functioneren. Leg samen de puzzel van jouw geschiedenis, waarbij je huidige gezondheidstoestand de laatste foto van de hele film is. We gaan samen onderzoeken welke algemene én individuele oorzaken een rol spelen bij jouw gezondheidsklachten. Daarbij kun je denken aan artritis en artrose, osteoporose, spijsverteringsklachten, spierverlies, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk, overgangsklachten, chronische blaasontstekingen, auto-immuunziekten, burn-out, maar ook ziekten aan het zenuwstelsel, zoals Parkinson en dementie.

Soms is het nodig om daarbij ook aandacht te hebben voor het uiten van emoties, rouwverwerking, familiesystemen en trauma vroeg of later in het leven. Alleen met jouw toestemming zullen we daar aandacht aan geven om uiteindelijk weer dichterbij jezelf te leren komen.