De geneeskunde heeft zich in de afgelopen decennia zover ontwikkeld dat het ze lukt om met complexe medicijnen en high tech operaties de gemiddelde Nederlander steeds langer in leven te houden. Toch is er een tegenstrijdigheid. Het is algemeen bekend dat diezelfde gemiddelde Nederlander een chronische ziekte krijgt op zijn 48e levensjaar. Daarnaast weet men in de geneeskunde maar al te goed dat gemiddeld 8% van de Nederlanders overlijdt aan de gevolgen van bijwerkingen van medicijnen. Dit betekent dat we met zijn allen wel steeds ouder worden, maar dat onze kwaliteit van leven daarbij sterk onder druk staat. Materieel zit het allemaal wel snor, maar ons lichaam als tempel van de ziel laat ons duidelijk in de steek.

Bij POMG, praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde, wordt er van uit gegaan dat het lichaam allang, voordat het werkelijk ziek wordt, kleine (of grotere) signalen heeft gegeven dat allerlei lichamelijke systemen niet optimaal meer functioneren. Leg samen de puzzel van jouw geschiedenis, waarbij je huidige gezondheidstoestand de laatste foto van de hele film is. Daarbij gaan we onderzoeken welke algemene én individuele oorzaken een rol spelen bij jouw gezondheidsklachten. Daarbij kun je denken aan artritis en artrose, osteoporose, spijsverteringsklachten, spierverlies, auto-immuunziekten, burn-out, maar ook ziekten aan het zenuwstelsel, zoals Parkinson en dementie.

Ben je ouder aan het worden en heb je nog helemaal geen gezondheidsklachten, dan bof jij even. Ook dan kun je bij POMG, praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde, terecht om alles te leren over hoe je gezond ouder kunt worden. Je leert over voeding wat nu eigenlijk echt gezond is, evt. aanvullingen op de voeding omdat het niet meer in de voeding zit of omdat ons moderne Westerse leven er meer om vraagt, leefstijl, beweging en ritme.

Alleen als jij het wilt, dan gaat het verder en richten we onze aandacht ook op het uiten van emoties, vergeving, rouwverwerking, familiegeheimen, vertrouwen, verbondenheid, steeds dichter bij jezelf leren komen.